Op 10 Juli wezen vissen met de buurman op de veenvaart, en er zijn 4 snoeken en 5 brasems gevangen, we hadden super weer,  en wat is het een mooie omgeving vanaf  een boot

En we varen & vissen dwars door het veenpark.

In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie tot leven.  Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.

Met de opening van het Koning Willem-Alexanderkanaal tussen Erica en Ter Apel in juni 2013 is het mogelijk geworden om heel Drenthe rond te varen. De vaarroute vanaf Nieuw Amsterdam/Veenoord naar Ter Apel wordt de veenvaart genoemd. De Veenvaart voert u langs het hoogveenreservaat Bargerveen en door de hoogveengebieden Berkenrode en Oosterbos. Hier ziet u hoe een groot deel van Nederland eruit zag voordat het afgraven van turf begon. Even verderop loopt de route dwars door het Veenpark. Dit openluchtmuseum brengt u terug naar de tijd van de veenafgravingen. U kunt hier ook aanleggen en op de boot overnachten.

De vaarroute vanaf Nieuw Amsterdam/Veenoord naar Ter Apel

Route 22, Het rondje Drenthe is mogelijk geworden door het in 2013 geopende Koning Willem-Alexanderkanaal als verbinding tussen Erica en Ter Apel.
Omdat de afkorting KWAK voor de hand ligt, spreekt men liever over de Veenvaart.

Info route : Nieuw Amsterdam/Veenoord naar Ter Apel

Foto,s van deze vaartocht en vis avond : 4 snoeken en 5 brasems

 

Translate »