Duitsland & InfoCamper nieuwsBijzonderTypen camperKampeer Beursen
AFSCHAFFING VAN DE GASTEST ALS ONDERDEEL VAN DE HU ( Duitsland ) 1 April 2022

Onafhankelijk gas testen is verplicht vanaf april

Er is geen verplichting een gas-test uit te voeren als onderdeel van de belangrijkste inspectie. niet alleen voor stacaravans, maar ook voor caravans – In de toekomst zal het verplicht als een onafhankelijke toets onafhankelijk van de algemene inspectie (HU) zijn. Wat betekent dit voor camper bestuurders?

De hoofdkeuring (HU) is een van de reguliere verplichte afspraken van iedere camper bezitter. Voorheen was voor een succesvolle afronding altijd een geldig testcertificaat van de gasinstallatie vereist. Hun afwezigheid werd als een groot gebrek beschouwd. Het Bondsministerie voor Digitale Zaken en Transport (BMDV) schaft deze verplichting nu per 1 april 2022 af. In plaats daarvan zullen kampeerders in de toekomst de gastest onafhankelijk van de hoofdkeuring moeten laten uitvoeren.

LPG Vereniging adviseert: Laat toch het gas checken

Zolang de nieuwe wettelijke basis niet definitief is, is het volgens de vereniging zinvol om vloeibaar-gasinstallaties in campers elke twee jaar te laten controleren door een gecertificeerd deskundige. Na een succesvolle test – de zogenaamde G 607-test – geeft de expert een teststicker af en noteert hij het proces in het testcertificaat voor de terugkerende test. “Campers zijn beschermd bij schade door het correct invullen van het gele testboek en een geldige teststicker. Bovendien eisen veel campings dat deze documenten worden getoond bij de toewijzing van de staanplaats”, zegt Lau van de Duitse Vereniging voor Vloeibaar Gas.

GEVOLGTREKKING

Vanaf april 2022 is een onafhankelijke gastest verplicht voor scampers en caravans, ongeacht de hoofdkeuring (HU). In de toekomst zullen onafhankelijke testinstituten de verificatie kunnen uitvoeren en zo kunnen de kosten voor de consument dalen. Bron : Pro Mobil


Duitsland informatie over camperplaatsen, gebieden en gemeenten

Ben je op zoek naar een camping met camperplaatsen in Duitsland? Wij hebben de beste campercampings in Duitsland op een rijtje gezet, die net over de grens liggen. Met je eigen camper op pad heb je het beste van twee werelden: een beetje thuisgevoel in je eigen vakantiewoninkje op wielen, maar ook de vrijheid en het avontuur van het rondtrekken. Ontdek de bijzondere uithoeken van het weidse parklandschap net over de Duitse grens!

Site : kamperen duitsland grens camperplaatsen duitsland


Op zoek naar camperplaatsen in een APP in het Duits ?

Via deze APP vind je vast een perfecte camperplaats!

De  app “Stellplatz-Radar”
De app bevat inmiddels meer dan 22.000 parkeerplaatsen en campings en laat je zien welke er in de buurt zijn, wat ze kosten en wat ze te bieden hebben.

De app is hier gratis te downloaden voor Android-smartphones en hier gratis voor iPhones.

Een abonnement is af te sluiten voor 1,99 euro per maand of voor 8,99 euro per jaar.

Campercontact

Met campercontact vind je altijd een camperplaats die bij je past. Betrouwbare informatie binnen handbereik zorgt voor een zorgeloze en onvergetelijke vakantie.Voor slechts € 1,99 per maand of € 9,99 voor een heel jaar, profiteer je onder andere van de volgende voordelen van Campercontact PRO: een app zonder advertenties, het opslaan van je favoriete camperlocaties, de offline modus in de app en zoek je nog sneller met de extra filtermogelijkheden. Campercontact PRO aanschaffen?

Download de app : In de App store (iOS) of de Play store (Android)


ACSI FreeLife test de nieuwste campers en zet alle voordelen en nadelen voor jou op een rijtje. Profiteer ook van de grondige, diepgaande camper tests en ontdek of de camper zijn geld waard is! Je leest hier ook actueel camper nieuws en handige tips voor camperaars.


Laatste nieuws Fiat Ducato campers 

Volg alle updates en info van Fiat Ducato Camper: routes, evenementen, tips, het leven aan boord, nieuwe producten en de nieuwsbrief.


Het camperhandboek: dus u wilt een camper?

Een camper betekent vrijheid. Maar wat houdt die vrijheid nu eigenlijk in? Het is vlak voor vertrek kunnen beslissen of je naar Zweden gaat of naar Frankrijk. Bijvoorbeeld omdat het weer in Scandinavië niet veel goeds voorspelt en Bretagne betere vooruitzichten heeft. Het is ook het zoeken van een camperplek in Ieper en de fiets pakken om om 20:00 de dagelijkse herdenking van WO1 meemaken. Arie en Tineke de Ruijter beschrijven in hun boek „Dus u wilt een camper?” voor welke afwegingen u staat.


Meldingsplicht Belastingdienst voor geschorste camper is al vervallen in 2020

Bespaar jij tijdens de winterstalling van je camper motorrijtuigenbelasting uit door het kenteken van je camper te schorsen? Dan is het goed om te weten dat je voortaan niet meer vooraf de Belastingdienst hoeft in te lichten als je een geschorste camper wegbrengt voor een algemene periodieke keuring (apk).

Dat meldt de Belastingdienst op haar website. Heb je geen idee waar het over gaat? Door het kenteken van je camper te schorsen in de wintermaanden kan je motorrijtuigenbelasting besparen. En dat betekent ook dat de apk-plicht vervalt.

Eenmalig rijden met geschorste camper

Zo kan het voorkomen dat je apk verloopt terwijl je camper op dat moment in de stalling staat. Gelukkig is daar iets op bedacht. In dat geval mag je eenmalig met een verlopen apk naar de garage rijden. Om een naheffing te voorkomen wordt het aangeraden om dit vooraf te melden bij de Belastingtelefoon Auto.

Je moet nog wel steeds de kortste route nemen

Juist dat telefoontje is sinds kort dus niet meer nodig, maar wat dan nog wel? Je moet nog wel steeds de kortste route nemen en de dag en het tijdstip van de rit moeten passen bij het moment van de afspraak bij de garage. Bij een eventuele controle van de politie moet je daarnaast een afspraakbevestiging bij de hand hebben. Uiteraard moet de camper ook minimaal WA-verzekerd zijn en is het aan te raden je verzekering hierover in te lichten.

Link RDW : rdw particulier voertuigen  schorsing verlengen


Kleurrijke en eigenzinnige camping Buitenland in Drenthe

Camping BuitenLand is prachtig gelegen tussen het bos en een natuurlijke zwemplas met zandstrandje. In dit mooi(st)e stukje Drenthe heb je alle vrijheid! Hier kies je namelijk zelf een mooie kampeerplek die jou past. Stook een kampvuurtje en laat de kinderen lekker los. In BuitenLand vind je rust, inspiratie en leuke nieuwe contacten in de gezellige BuitenBar.

Ook voor de camperaars een mooie plaats en om van hieruit fietstochten te houden

Foto album : indruk camping eigen foto,s 


Deze bijzondere camper mag je varen zonder een vaarbewijs

Met de camper op vakantie is sinds de coronacrisis een enorme hype. Fabrikanten springen hier slim op in door van allerlei bijzondere of unieke campers te ontwikkelen. Cool Amphibious Manufacturers International (CAMI) heeft wel een heel uitzonderlijke kampeerwagen ontwikkeld. Met deze amfibie-camper kan je namelijk varen.

Welke typen camper zijn er?

Er zijn enkele soorten campers die allemaal hun eigen voor en nadelen hebben. Om je op weg te helpen staan hier onder enkele praktische tips die goed van pas kunnen komen bij een camper keuze.

Buscamper

Buscampers zijn feitelijk de enige oplossing als je er regelmatig of zelfs dagelijks in wilt rijden. Soms hebben ze een hefdak en wordt daarmee extra sta- en eventueel slaapruimte gecreëerd.

Alkoof camper

Zo ongeveer het tegengestelde is de alkoof camper. De alkoof is de opbouw boven de cabine, waarin vaak een 2 persoons bed is gebouwd. Dat hoge bed wint ruimte in de rest van de camper als je met een gezin reist.  Dit wordt vaak dan ook vaak gekozen door gezinnen.

Integraalcamper

Camper en bestuurderscabine vormen een aaneengesloten geheel, en dat dus letterlijk van voor tot achter op een onderstel geconstrueerd. Er zit vaak een hefbed boven de beide voorstoelen en dat overdag tegen het plafond zit.

Half-integraal

De half integraal zitten tussen alkoof en integraal type in. Nadeel is dat je geen slaapruimte bovenin hebt, maar vaak een dwars of lengte bed heeft, maar daar staat tegenover dat hij gestroomlijnder is,  en toch extra bergruimte boven de cabine heeft.

Camper & kopen huren en of reizen

Het kopen van een camper is niet zo maar een beslissing die eenvoudig gemaakt is. Het zijn vrij grote aankopen, ook weet je niet van te voren of het camperleven wel gaat bevallen. Dus eigenlijk zou men eerst een keer een camper moeten  huren. Verschillende bedrijven bieden dit aan. zelfs particulieren verhuren hun camper  aan andere particulieren die van het camperleven willen proeven. Je kiest op een  verhuur website een mooie camper uit die past bij de reis en wensen. Vervolgens neemt men contact met de verhuurder op (altijd handig als dit in de buurt is) en kijkt of de camper beschikbaar is op de data dat men weg wilt. Men reserveert en haalt de camper op het afgesproken moment op en men kan starten met het maken van de camperreis.

Kies een camper die past bij de reis

Op de verhuur sites staan alle specificaties vaak van de camper al beschreven zoals bijvoorbeeld het aantal bedden, de maximale snelheid, brandstoftype, de afmetingen, en welk rijbewijs nodig is B & C. Dit is vooral belangrijk voor het reistype. Wil jij ver rijden in korte tijd? Dan is een camper die comfortabel 110 kilometer per uur kan rijden wel een prettige optie. Ga jij met een vriendengroep camperreizen? Wellicht is het dan belangrijk dat ieder een eigen bed heeft.

Check alle opties

Zodra men de camper ophaalt, vraag dan de verhuurder om uitleg van de opties en functies. Iedere camper heeft zijn eigen specifieke functies en handleiding. De eigenaar & verhuurder kent de camper het beste en zo haal jij alles eruit wat erin zit. Plus, de kans is kleiner dat iets stuk gaat wanneer je het normaal gebruikt.

Is er al een Camper gekocht of gehuurd

Nu je in het bezit bent van een camper behoor je tot de camperaars en verrassend genoeg komt daar nog behoorlijk wat bij kijken. Om je op weg te helpen staan hier onder enkele praktische tips die goed van pas kunnen komen wanneer je voor het eerst een camperreis maakt.

Plak de hoogte en breedte van de camper op je dashboard. …

Zorg dat je camper niet te zwaar beladen is. …

Plak een sticker op de water- en dieseltank. …

Een camper is geen personen auto !

Een B-rijbewijs (3500 kg) is voor veel campers voldoende, tenzij anders beschreven staat. Wel is het belangrijk om te beseffen dat een camper anders rijdt als een personenauto. Campers zijn groter, zwaarder en langer minder wendbaar, en kwetsbaarder dan een personenauto. Oefen daarom eens met het wegrijden en remmen om te ervaren hoe de campeer reageert op uw rijgedrag. Ook handig om te weten hoe gaat het met verkeersdrempels, tunnels, laaghangende bomen, en scherpe bochten. Zorg dat de exacte maten van de camper bekend zijn en schrijf deze op een  blaadje en bevestig dat op het dachboard. Let vooral op de spiegels en de luifel en rijdt men met een alkoof vergeet die niet. Onderweg rijd voorzichtig, en vraag iemand om uit te stappen zelfs bij een achteruitrij camera als men op de plaats van bestemming is.

Plak de hoogte en breedte van de camper op je dashboard. …

Zorg dat je camper niet te zwaar beladen is. …

Plak een sticker op de water- en dieseltank. …

Bepaal uw route & reis

Een camper biedt een vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt (word wel steeds minder). Je kunt bijna overal heen rijden en je hebt altijd de spullen die je nodig hebt bij de hand. Wel is het van belangrijk dat je een haalbare route kiest. Wil je over snelwegen naar jouw bestemming rijden, of kies je voor een langzamere maar zeker een mooiere route binnendoor. Bedenk goed of de route die jij wilt rijden ook voor de camper geschikt is. Daarnaast zul je altijd langer over een route doen dan het navigatiesysteem aangeeft.

Een rondreis met een camper maken.  Het kan met deze rondreis inspiratie tips.

Camperplaatsen

Waar ga, en mag, jij staan met een camper? In een aantal landen is het toegestaan om wild (|vrrij staan|) te kamperen (word wel steeds minder). Zo kun je op een mooi gekozen locatie, waar niemand last van je heeft, de camper neerzetten en overnachten. In veel landen in Europa mag dat echter niet en zijn er speciale camperplaatsen ingericht. Dit kunnen eenvoudigweg parkeerplaatsen zijn waar je eenmalig kunt overnachten. Deze kun je vinden door online te zoeken naar gratis camperplaatsen. Hier zijn vaak ook geen voorzieningen en aansluitingen maar kun je wel prima overnachten op doorreis naar de eindbestemming.

Wij vinden deze een van de betere om een camperplaats te zoeken :  Campercontact met App

Neem de fietsen mee!

Zodra men met de camper op de eindbestemming staat is het niet handig om hier constant mee te moeten vertrekken om de omgeving te kunnen zien. Vrijwel alle camperaars hebben dus fietsen bij zich  en iedere bina camper heeft achterop een fietsendrager of een garage. Zodra je op een camperplaats & camping staat kan men gaan en staan waar men wilt, en ben je niet afhankelijk van het plaatselijke openbare vervoer.

Camperpraat

Zoals iedere ‘club’ heeft ook de groep camperaars een eigentaal. Zoals bijvoorbeeld ‘grijs en schoon water’ of een ‘ chemische toilet station’. Voor de camper gebruiker zijn dit geen verrassingen maar elke nieuwe camperaar moet dit leren. Het afvalwater uit de douche, gootsteen, en wastafel, noemen ze grijs, het chemische toilet dit kan en mag je alleen lozen bij een chemische toilet station. Hoe dit precies moet, kan de eigenaar van de camper het beste uitleggen.

Praktische onderdelen

Het is ook belangrijk om van te voren te checken welke praktische spullen je aan boord van je camper wilt hebben. Stroomkabel lang genoeg kabelhaspel is ook handig, Oprijblokken, een ingebouwde navigatie of is ereen los navigatiesysteem,  handschoenen zijn ook een aanrader, het chemisch toilet legen is niet altijd schoon

PS :

Waar zou jij het liefst met een camper willen rondreizen?! En wat zijn handige tips die jij wilt delen met toekomstige camperaars?

Laat het weten in een reacties!

Vakantiebeurs Utercht 12 tot en met 15 Januari 2023

Laat je inspireren bij een van de honderden reisaanbieders op het event, ontdek nieuwe bestemmingen, praat met locals en werk je bucketlist bij. Maar je kan nog veel meer doen dan je alleen laten informeren. Jaarbeursplein 6 in Utrecht, site : Vakantiebeurs

Caravana Leeuwarden 25 to en met  29 Januari 2023

Caravana, de grootste kampeerbeurs van Nederland!
In een lange karavaan trekken kampeerders en kampeerbedrijven uit binnen- en buitenland naar de grootste en drukst bezochte kampeerbeurs van Nederland.
http://www.caravana.eu/

Kampeer Totaal Venray  — en — 2023
Zowel startende als ervaren kampeerders kunnen zich laten informeren en inspiratie opdoen in Evenementenhal Venray! Tijdens de beurs kunt u de mooiste noviteiten ontdekken op kampeergebied
http://www.evenementenhal.nl/
Kampeer-, Fiets- en Wandelbeurs in Assen
De derde editie van de Kampeer- Fiets- en Wandelbeurs — en —  2023
Van E-bike tot tandem, van GPS gadgets tot wandelschoen en van tent tot luchtbed; voor elke kampeer- fiets en wandelliefhebber is er wat wils.
http://www.kampeerfietswandelbeurs.nl/
Fiets en Wandelbeurs Nederland in Utrecht  Op — en — Februari 2023
De Fiets en Wandelbeurs is de leukste en grootste beurs in Nederland voor fietsers en wandelaars. In een breed programma staan fietsen en wandelen centraal; als vakantie en recreatie, als ontspanning in de vrije tijd, maar ook als avontuurlijke uitdaging in onbekende afgelegen gebieden
http://www.fietsenwandelbeurs.nl/
Kampeer & Vrije Tijd Hardenberg — / — februari 2023
Tijdens de beurs blijft kamperen centraal staan, maar is ook de fiets- en wandelbranche toegevoegd aan de beursvloer. Campings uit binnen- en buitenland kunnen u alles vertellen over de mooiste kampeer, wandel- en fietsgebieden! Uiteraard is er ook een groot aanbod aanwezig op de beurs met campers en caravans.
http://www.evenementenhal.nl/
Camperbeurs Gorinchem — / — februari 2023
Tijdens de beurs kunt u de nieuwste snufjes en noviteiten ontdekken op kampeergebied! Importeurs, dealers en fabrikanten en toeleveranciers zijn op deze beurs aanwezig om u de nieuwste typen te laten zien. Uiteraard is er tevens een groot aanbod aanwezig met kampeeraccessoires, (technische) onderdelen en toeristische informatie.
http://www.evenementenhal.nl/
CamperExpo Voorjaar Expo Houten 17 maart tot en met 19 maart 2023
De meest complete Camperbeurs brengt 14.500 échte campervrienden en 100 exposanten bijeen in 3 hallen. CamperExpo biedt schitterende campers, nieuw én jong gebruikt. Daarnaast handige accessoires, camperbouw, interessante camperbladen en de allernieuwste snufjes en toepassingen voor de camper. En natuurlijk informatie over de mooiste camperplaatsen in Nederland, Europa en verder! Voor vakantie of weekend weg.
http://www.camperexpo.nl/
Camperbeurs Hardenberg 23.24 EN 25 September 2022

Voor alle camperliefhebbers biedt Camperbeurs in Evenementenhal Hardenberg uitkomst: voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe camper of een tweedehands, voor mensen die op zoek zijn naar de mogelijkheden tot het huren van een camper of het ombouwen van een kleine bus naar een camper. Evenementenhal Hardenberg Energieweg 2 7772 TV Hardenberg Site : camperbeurs

Weet u nog een evenement geef deze dan even door aan de Webmaster

 

Gepubliceerd door h2vwijk van Mei 1996
Translate »