Korte vakantie aan de Moezel , Mei 2019
We hebben drie camperplaatsen bezocht en overnacht , Enkirch, Zelitingen Rachtig en Sankt Aldegund

Enkirch wordt door veel toeristen gebruikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan de Moezel. De plaats kent talrijke hotels, pensions en vakantiehuizen. In Enkirch is verder op menig huis een ‘Zimmer frei’-bord aangebracht. Tijdens de zomermaanden en de wijnfeesten in de nazomer is Enkirch met name drukbezocht. Naast vele kleine lokale wijnfeesten kent Enkirch het Weinfrühlingsfest (Pinksteren), Trachtenfest (juli), Enkircher Weinsommer (augustus), het Herbstfest (september), het Weinlesefest (oktober) en de Hoffeste (november).
Enkirch wordt voor het eerst vermeld in het testament van de abdis Adela uit het klooster Pfalzel bij Trier op 1 april 733 n. Chr., onder de keltische naam Anchiriacum. De tweede vroege vermelding is van de laatste karolingische koning, Lodewijk IV, ook Lodewijk IV het Kind genoemd. Hij noemt de plaats Ancharacha. De huidige plaatsnaam Enkirch heeft zich ontwikkeld rondom de latere namen Einkirke en Enkerich.
Camperplaats : https://www.campercontact.com/…/rheinland-pfalz/enkirch/886…

Zeltingen-Rachtig is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maakt deel uit van de Landkreis Bernkastel-Wittlich. Zeltingen-Rachtig ligt op de rechteroever van de Moezel en telt 2.247 inwoners.
Het wijnstadje Zeltingen vormt samen met het dorp Rachtig één gemeente. Met de ca. 240 hectare aan wijnbouw is het de op één na grootste wijnbouwgebied gelegen aan de Moezel. De druiven afkomstig van deze wijngaarden leveren volgens kenners topwijnen op. Bekende wijnen die er gemaakt worden zijn: Himmelreich, Sonnenuhr en de Schlossberg. Zeltingen neemt een belangrijke plaats in als het om de wijnbouw gaat. Het stadje is waarschijnlijk onstaan in de keltische tijd en viel in de 7e eeuw onder de keurvorsten van Keulen.
Camperplaats : https://www.campercontact.com/…/zelting…/43183/an-der-brucke

Sankt Aldegund is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maakt deel uit van de Landkreis Cochem-Zell. Sankt Aldegund telt 611 inwoners
Der Wein- und Ferienort St. Aldegund liegt im Herzen der schönen Mosellandschaft etwa in der Mitte zwischen Trier und Koblenz. Liebevoll restaurierte Fachwerkhäuser in engen verwinkelten Gassen des alten Ortskerns sind Zeuge einer überlieferten Geschichte des 900 Jahre alten Ortes. Steillagenweinberge, ein großes Waldgebiet und wunderschöne Aussichtspunkte ins herrliche Moseltal machen eine Wanderung bei uns zu einem ganz besonderen Erlebnis. Durch eine am Ort gelegene Staustufe erstreckt sich die Mosel fast wie ein kleiner See durch das gesamte Tal und bietet hervorragende Wassersportmöglichkeiten.
Camperplaats : https://www.campercontact.com/…/…/st-aldegund/2824/moselufer

Fietsen aan de Moezel.

Er ligt meer dan 1000 kilometer aan eersteklas Moezelfietspaden in de Moezelstreek. Op de eerste plaats staat de 275 kilometer lange premiumroute Moezel-Fietspadexterner Link van Thionville in Frankrijk tot aan het Deutsche Eck in Koblenz. De Moezel-Fietspadexterner Link is één van de populairste erkende fietsroutes en verbindt de Duitse, Franse en Luxemburgse cultuur met elkaar.    Fietsen en Routes

En heb hier ook weer enige foto,s gemaakt :  Enkirch   Zeltingen-Rachtig    Sankt Aldegund

 

 

Translate »