Wat is er te doen in de omgeving van Erica & Emmen ?

Wat is er in de omgeving van camperplaats ”Achter op Erica” te doen of te beleven?
Enkele links voor info uit de buurt van Erica : (Wijzigingen voorbehouden)
Parc Centrum Sandur is gelegen aan de rand van Erica & Emmen, 1 km van de camperplaats.
http://www.sandur.nl/index.php
Fiets routes knooppunten Erica / Emmen omgeving :http://www.fietseropuit.nl/fietsroute/drenthe/emmen
Pensionstal ”Nieuw-Loosdrecht” is een familie bedrijf gevestigd te Erica. Dit is een mooie locatie omdat wij op 500 m afstand van de camperplaats gevestigd zijn . http://www.familieheineke.nl/home
Ondernemers van Vlinderstad heten u van harte welkom in Emmen centrum. http://emmencentrum.nl/
De vlindermarkten zijn in 2017 op de dinsdagen:
7 juli, 14 juli, 21 juli, 28 juli, 4 augustus, 11 augustus (Gouden Pijl),18 augustus en 25 augustus.
http://www.vitalisvlooienmarkten.nl/Emmen_Centrum_Vlinderma…
Augustus 2017 voor de 40 e keer s Ochtends de Gouden Pijl Markt, daarna de wieler koersen en de Gouden Pijlloop, de reclamekaravaan en de vele artiesten op vier podia in het centrum. http://www.goudenpijl.nl/
Vrijdag marktdag Emmen : http://www.marktemmen.nl/
Evenementen EMMEN : http://www.emmenmaakhetmee.nl/agenda
Recreeren Emmen : http://www.emmenmaakhetmee.nl/recreeren
Attracties ,Musea Emmen en Omgeving : http://energiekemmen.nl/index.php
Van Goghuis Nieuw-Amsterdam : http://www.vangogh-drenthe.nl/
Retro pop jaarlijks open air muziek dag : http://www.retropop.nl/
http://www.barrelfoodtruckfest.nl/ 27 en 28 juni 2017 te Emmen
Info Erica : http://www.operica.nl/
Musea zijn er in alle soorten en maten. U kunt onder andere een bezoek brengen aan het Industrieel Smalspoor Museum http://www.smalspoorcentrum.nl/index.html, het Rariteitenkabinet Collectie Brands http://www.collectie-brands.nl/ , het Swaantje Hans-Stokmans Zandstrooi Museum http://www.zandstrooiboerderij.nl/site/ , het Hunebed Centrum http://www.hunebedcentrum.nl/ , het Veenpark met het Harmonium Museum http://www.veenpark.nl/ http://www.harmonium-museum.nl/ , Oudheidsboerderij Nabershof met in de “achtertuin” het Hunebed Langgraf http://www.nabershof.nl/ , Openlucht Museum Ellert & Brammert http://www.ellertenbrammert.nl/, en Museum Meringa.
AnnoDrenthe App
Zin in een dagje uit? Beleef dan al het moois wat Drenthe u te bieden heeft. Download dan nu heel eenvoudig de AnnoDrenthe app en beschik direct over meer dan 100 wandel- en fietsroutes. http://www.annodrenthe.nu
Hoogveenreservaat Bargerveen
In het hoogveenreservaat Bargerveen kunt u uren fietsen of wandelen zonder een levende ziel tegen te komen. Het is de ideale plaats om in alle rust en stilte te genieten van de rijke flora en fauna van de provincie Drenthe. Onderbreek af en toe uw tocht langs meertjes en bossen en observeer vlinders, libelles, vogels, kikkers en salamanders.
Veenloopcentrum
Zusterweg 17, 7765 AX Weiteveen
http://www.veenloopcentrum.nl
Fiets van knooppunt naar knooppunt
Het netwerk van fietsknooppunten maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier een heel eigen fietstraject samen te stellen.
De knooppunten verbinden namelijk allerlei bestaande fietsroutes. Op elk knooppunt kunt u een stuk van een andere route volgen als u dat uitkomt.
http://www.fietsen.123.nl
Te voet op ontdekkingstocht
Camperplaats Achter op Erica ligt in het zuidoosten van het landelijke Drenthe. Dankzij haar uitstekend onderhouden wandelpaden door bos en hei, is Drenthe dé wandelprovincie bij uitstek. De omgeving van Achter op Erica is ideaal voor Nordic Walking, een stevige, gezonde wandeling ‘op zijn Fins’.
Drenthe Hunebedden
In de buurt van Achter op Erica ligt de ‘Hunebedden Highway’. De Highway slingert dwars door Drenthe en staat volgebouwd met hunebedden of ‘megalieten’. Indrukwekkende, stille en oeroude getuigen van de mensen die vijfduizend jaar geleden in Nederland leefden. De enorme keien zijn afkomstig uit Zweden en Finland. Tijdens de ijstijd schoven ze via enorme gletsjers tot in Drenthe. Onze prehistorische voorouders gebruikten de hunebedden als grafzerk voor hun doden. In het Hunebedcentrum van Borger kunt u dankzij film, multimedia en levensechte maquettes, de tijd van de mysterieuze prehistorische Hunebedbouwers beleven. Het Hunebedcentrum is gelegen naast het grootste hunebed van Nederland.
Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger
Het Hunebedcentrum ligt op 30km afstand.
http://www.hunebedcentrum.nl
Wandelen van boomtop naar boomtop
Vanuit zo’n hoog perspectief zag u het bos nog nooit. Het Boomkroonpad in het natuurgebied ‘Boswachterij Gieten-Borger’ voert u van boomtop naar boomtop.
Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen
http://www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad